Η Χριστιανική Οικογένεια

xristianiki oikogeneia
Η Χριστιανική Οικογένεια

Η Χριστιανική Οικογένεια

«Ένθα ανήρ και γυνή και παιδία και τοις της αρετής συνδεδεμένοι δεσμοίς,εκεί μέσος ο Χριστός» (Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Η οικογένεια είναι ένα από τα σπουδαία ποιμαντικά θέματα της Εκκλησίας,επειδή αποτελεί το κύτταρο της θρησκευτικής, ηθικής και κοινωνικής ζωής. Η «μικρά εκκλησία», όπως ονομάζει την οικογένεια ο ιερός Χρυσόστομος, καλείται να διευρυνθεί βιωματικά και υπαρξιακά στις διαστάσεις της μεγάλης Εκκλησίας. Απαραίτητες είναι τόσο η πνευματική προετοιμασία των νέων ζευγαριών στην πορεία τους προς το γάμο, όσο και η διαρκής στήριξή τους στην οικοδόμηση της μικρής τους εκκλησίας.
Ως διδάσκαλοι και οδοδείκτες, σ’ αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα, επιλέχθηκαν με πολύ σεβασμό οι κατ’ εξοχήν ποιμαντικές φυσιογνωμίες του ιερού Χρυσοστόμου και των συγχρόνων Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου καθώς και άλλων οσιακών μορφών και γερόντων. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στην ελληνορθόδοξη οικογένεια, με τη βαθειά χριστιανική πίστη, που μόνο με αυτήν κερδίζεται το δώρο της Θείας Χάρης και βοήθειας.
Οι πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες που περιλαμβάνει, για το μυστήριο του γάμου, τον αρραβώνα, τις συζυγικές σχέσεις και υποχρεώσεις, την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και το μυστήριο του βαπτίσματος, θα βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ευλογημένη οικογενειακή ζωή, τη δική τους «μικρά εκκλησία».